Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały żurek z białą kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała 3 kawałki
czosnek główka
zakwas na żur 1/2 szkl.
chrzan tarty 2-3 łyżki
śmietana 18 proc 1/2 szkl.
włoszczyzna
Liść laurowy suszony Prymat
sól i pieprz
jajko 3 szt.
boczek 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Biały żurek z białą kiełbasą

Boczek zalej wodą i zagotuj. Dodaj włoszczyznę, listek laurowy i przyprawy. Gotuj ok.35 minut. Następnie wyjmij boczek, przyprawy i warzywa. Do wywaru wlej zakwas, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotuj 5 minut. Dodaj chrzan i śmietanę, przypraw do smaku. Gotowy żurek podawaj z ugotowaną białą kiełbasą i jajkami na twardo, pokrojonymi w ósemki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 07.04.2015 17:00
przejadłam się już w Wielkanoc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak