Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białkowiec

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4,5 szkl
białko 1,5 szkl
olej 1,5 szkl
cukier 2 niepełne szklanki
mleko 2/3 szkl
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
cukier wanilinowy
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Białkowiec

Kroki postępowania

1
Białka ubić z cukrem an sztywną piane
Krok 1 - Białkowiec foto
2
Dodać olej,
Krok 2 - Białkowiec foto
3
letnie mleko
Krok 3 - Białkowiec foto
4
i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
Krok 4 - Białkowiec foto
5
Ciasto miksować do połączania się składników.
Krok 5 - Białkowiec foto
6
Pod koniec dodać bakalie
Krok 6 - Białkowiec foto
7
można tez dodać groszki czekoladowe i wymieszać całość łyżką.
Krok 7 - Białkowiec foto
8
Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 8 - Białkowiec foto
9
Wstawić do piekarnika i piec około 1 h w temp 180 stopni.
Krok 9 - Białkowiec foto
10
Gotowe ciasto odstawić do wystygnięcia i zajadać:)
Krok 10 - Białkowiec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 25.10.2013 19:41
Dobry sposób na zbywające białka.
lara 25.10.2013 15:53
przepis godny uwagi zwłaszcza, że często zostają niewykorzystane białka
Monika58 25.10.2013 15:05
smaczne i praktyczne ciasto
Renata9 25.10.2013 13:11
fajny przepis
Margaretkaw 25.10.2013 13:07
Delikatnie i pysznie :)
Jadwiga/Jaga85 25.10.2013 12:14
Super pomysł na wykorzystanie zalegających białek.
aniagdz 25.10.2013 11:41
dla mnie nowość, super;)
halina17 25.10.2013 11:31
Dobry przepis, można wykorzystać jak pozostaną białka.
joanna30 25.10.2013 11:30
Jejku, aż mi slinka cieknie na widok tego ciasta :) takie proste są najlepsze!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak