Białe szparagi z jajem sadzonym

Białe szparagi z jajem sadzonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi białe

    1 pęczek
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

1 pęczek szparagi białe (12szt)
1 mała łyżeczka cukru
1 mała łyżeczka soli
2 jajka surowe
2-3 szczypty koperek świeży (posiekany)
olej do smażenia
pieprz kolorowy wg.uznania

PRZYGOTOWANIE:

Szparagi obieramy z łykowatej skórki za pomocą obieraczki do warzyw. W garnku gotujemy wodę z cukrem i solą.Do wrzątku wrzucamy szparagi i gotujemy około 10 minut. W tym samym czasie gdy szparagi sie gotują robimy jaja sadzone.Na patelni rozgrzewamy olej i wbijamy na nią jajka.Posypujemy pieprzem i świeżym koperkiem.Smażymy do ścięcia się białka,żółtko ma być płynne. Następnie wyciagamy szparagi i układamy na talerzu a na nie kładziemy jajo sadzone. Podajemy np.jako dodatek do obiadu . . . Ja podałam z młodymi ziemniakami,surówką oraz bitkami w sosie....

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 08.05.2013 22:30
proste połączenie
gusia1000 06.11.2012 19:01
Pycha.
emeslive 03.09.2012 11:01
Fajne danie, podoba mi się :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat