Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białe kiełbaski w miodowo-musztardowej glazurze pieczone w piwie.

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 8 pętek
piwo 3/4 szklanki
Musztarda delikatesowa Prymat 3 łyżki
miód 2 łyżki
cebul 2 sztuki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Białe kiełbaski w miodowo-musztardowej glazurze pieczone w piwie.

Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy.
Podsmażoną cebulą wykładamy dno naczynia żaroodpornego lub innego do zapiekania.
Na cebuli układamy kiełbaski.
Z musztardy i miody tworzymy sos, którym obkładamy każdą kiełbaskę.
Całość zalewamy piwem.
Pieczemy w 180 stopniach:
ok 35 minut przy cienkich kiełbaskach
ok 50 przy grubych kielbaskach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Punkt_widzenia_amatora 11.03.2019 14:58
Wszystko super, łatwy przepis i w ogóle smacznie. Ale proszę następnym razem podać bardziej szczegółowy opis. 8 pętek? To znaczy ile kielbas jest w petku? 5? 6? 10? Wydaje mi się że chodziło o 8 kielbas. Najlepiej podawać gramature. Biała kiełbasa...a jaka? Surowa? Parzona? Podwedzana? Dalej 3/4 szklanki, pani kochana. Piwo ma zazwyczaj 500ml. W moja szklankę zmieści się całe, w pani szklankę pół takiego piwa a w szklankę Józefa Mokrackiego z Dolnego Śląska 2/3. A jakie piwo? Lager? Ale? Stout? Dobra, nie będę aż tak szczegółowy. Jasne czy Ciemne? Na przyszłość proszę pomyśleć o nowym pokoleniu, które lubi pracować według instrukcji, pod warunkiem, że jest ona jasna i czytelna.
Klausia 08.12.2013 09:18
cóż za smaki ho ho ho :) nieźle :)
Bernadeta1 19.04.2013 14:33
wygląda smacznie
gusia1000 11.04.2013 13:37
Smaczne są.
jasiek 09.04.2013 16:38
ciekawa glazura, bardzo pasuje
Magda24 09.04.2013 15:46
takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak