Biała papryka z grilla faszerowana kaszą owsianą i bakłażanem

Biała papryka z grilla faszerowana kaszą owsianą i bakłażanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka biała

    2 szt
  • bakłażan

    1/2 małej szt
  • cebula

    1 mała sz
  • kasza

    100 gram (owsiana)
  • olej kokosowy

    1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona

  • sól

  • pieprz

  • ser żółty

    100-120 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę owsianą wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 15 minut. Odcedzić.
Paprykę umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na połówki, usunąć gniazda nasienne. Oprószyć paprykę w środku pieprzem, solą i papryką słodką. Ułożyć na tacce i grillować przez kilka minut, aż papryka lekko zmięknie.
Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażyć, aż się lekko zeszkli. Następnie dodać bakłażana pokrojonego w drobną kostkę. Przyprawić słodką papryką, pieprzem i solą. Smażyć około 1-2 minuty. Zdjąć z ognia. Dodać ugotowaną kaszę, wymieszać. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połowę dodać do kaszy z warzywami. Nałożyć farsz do papryk, wierzch posypać resztą sera. Piec na średnio rozgrzanym grillu do momentu, aż papryka będzie miękka, a ser całkowicie się rozpuści.
Smacznego :)

Ania321
Kasza owsiana jest cennym źródłem białka, błonnika oraz beta-glukanów, które pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

AZgotuj

18.07.2017 12:19
pysznie i zdrowo:)

Ola1984

18.07.2017 11:26
Ciekawie się zapowiada :)

SzczyptaChili

18.07.2017 09:43
Fajny pomysł na nowość z grilla :)

anka1988

18.07.2017 08:01
fajna propozycja z grilla

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat