Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbaska pieczona

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała 8 szt
boczek wędzony 8 plastrów
Pieprz czarny mielony Prymat
musztarda

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbaska pieczona

Kiełbaski białe -najlepiej cienkie.Boczek wędzony w plastrach.
Każdy plaster boczku przesmarować niewielką ilością musztardy i boczkiem zawinąć kiełbaskę.zrobić to samo z każdą kiełbasą.Zawinięte kiełbaski ułożyć w naczyniu do zapiekania lub na blaszce.Posypać grubo mielonym pieprzem .Przykryć folią aluminiową i zapiec w piekarniku w temp 180st ok 30-40 min.!0 min przed końsem pieczenia zdjąć folię,aby kiełbaski były chrupiące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresza 02.03.2015 13:08
prosto a jak pysznie
gosia56 02.02.2015 20:54
na pewno pyszna kiełbaska;)
Maridka19 28.01.2015 15:00
Ale smacznie :)
Wafelek2601 27.01.2015 21:21
Super pomysł z tym boczkiem
irenka 27.01.2015 19:41
smaczna przekąska
barbara11561 27.01.2015 19:28
pyszne kiełbaski:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak