Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa z cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 4 sztuki
cebula biała 4 sztuki
olej do smażenia
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa z cebulką

Białą kiełbasę nacinami nożem w kilku miejscach. Obtaczamy w mące. Następnie nagrzewamy patelkę do której dajemy 4 łyżki oleju, po czym wkładamy kiełbasę, aby się zrumieniła. W tym czasie kiedy kiełbasa robi się na patelni bierzemy cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki. Po obraniu cebuli cześć wkładamy na spód do naczynia żaroodpornego. Po zrumienieniu kiełbasy przekładamy ją do naczynia żaroodpornego na cebulę oraz przykrywamy kiełbasę resztą cebuli, dadając niewielką ilością oleju z patelni. Wkładamy naczynie do piekarnika. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 160 stopni.

Życzę smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak