biała kiełbasa w winie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    1 kg
  • oliwa

    3 łyżki
  • oliwki czarne

    1 szklanka
  • rozmaryn drobno pokrojony

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżka
  • wino białe

    1 butelka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białe kiełbaski obsmażamy w całości na oliwie,zalewamy je czerwonym winem dodajemy rozmaryn miód i gotujemy na małym ogniu bez przykrywki do czasu aż wino wyparuje a sos stanie się zawiesisty a kiełbaski nabiorą brązowego koloru.Dodajemy oliwki i dusimy jeszcze kilka minut razem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 27.11.2011 00:06
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat