Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa w sosie korzennym z imbirem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa biała 5 cienkich parzonych sztuk
cebula biała 2 sztuki
miód 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 płaska łyżeczka
rozmaryn 1 gałązka
piernik 1 łyżka utartego
imbir 5 plasterków
Goździki całe Prymat 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Owoc jałowca cały Prymat 4 sztuki
olej roślinny 2 łyżki
sól do smaku 1 szczypta
bulion warzywny 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w sosie korzennym z imbirem

Utrzeć miód z pieprzem , szczyptą soli , szczyptą piernika, pół łyżki oleju i natrzeć pastą pocięte na kawałki kiełbaski. Odstawić na 15 minut.
Na patelni rozgrzać pozostały olej i podsmażyć na nim rozmaryn, imbir , goździki , rozgniecione jagody jałowca i liść laurowy. Zdjąć przyprawy z patelni.
Wrzucić kiełbaski i obrumienić ze wszystkich stron.
Dołożyć pokrojoną w piórka cebulę i smażyć aż zrobi się złota.
Dołożyć masło i resztę piernika- podlać bulionem warzywnym. Dusić 15 minut.
Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 01.06.2014 20:02
wygląda cudownie
IwonaDD 01.06.2014 19:19
palce lizać!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak