Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała 80 dag
śmietana 30% 250 ml
śmietana 18 proc 4 łyżki
chrzan tarty 2 łyżeczki
mleko 1/4 szklanki
ziele angielskie 4 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Na lekko rozgrzaną patelnie wlać łyżkę oleju, dodać kiełbasę, ziele angielskie i listki laurowe. Smażyć na małym ogniu aż kiełbasa będzie lekko złocista z każdej strony i woda z niej wypłynie i odparuje. W misce wymieszać śmietany, mleko oraz chrzan. Zalać kiełbasę sosem i doprowadzić do wrzenia, od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 25.04.2015 07:56
pyszna kiełbaska
Róża1 24.04.2015 22:13
palce lizać :-)
wwwiolka 24.04.2015 12:06
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak