biała kiełbasa w piwie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • surowa kiełbasa biała

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • piwo jasne

    1/2 litra
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Surową białą kiełbasę zalewamy piwem i taką samą ilością wody,do tego dodajemy drobno pokrojoną cebulę i gotujemy pod przykryciem 20 min.Po wyjęciu kiełbasy sos przecieramy przez sito lub miksujemy i łączymy z lekko zarumienioną zasmażką z łyżki mąki i łyżki masła i doprawiamy do smaku solą pieprzem i cukrem i sokiem z cytryny i gotujemy na małym ogniu przez kilka minut bez przykrycia.W tak przygotowanym sosie podgrzewamy kiełbasę przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 28.11.2011 00:06
extra
artur7 27.11.2011 03:57
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat