biała kiełbasa w piwie

biała kiełbasa w piwie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • surowa kiełbasa biała

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • piwo jasne

    1/2 litra
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Surową białą kiełbasę zalewamy piwem i taką samą ilością wody,do tego dodajemy drobno pokrojoną cebulę i gotujemy pod przykryciem 20 min.Po wyjęciu kiełbasy sos przecieramy przez sito lub miksujemy i łączymy z lekko zarumienioną zasmażką z łyżki mąki i łyżki masła i doprawiamy do smaku solą pieprzem i cukrem i sokiem z cytryny i gotujemy na małym ogniu przez kilka minut bez przykrycia.W tak przygotowanym sosie podgrzewamy kiełbasę przed podaniem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 28.11.2011 00:06
extra
artur7 27.11.2011 03:57
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat