Biała kiełbasa obsmażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    1 kg
  • smalec

    1 łyżka
  • pieprz ziarnisty

    5 szt
  • jałowiec

    3 szt
  • czosnek

    4 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę krótko obgotować.Wyjąć, osuszyć. Na patelni rozgrzać smalec,włożyć kiełbasę, rozgnieciony czosnek, pokrojoną w ćwiartki cebulę i wszystkie przyprawy.Smażyć do zarumienienia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 02.07.2015 21:51
Prosto, szybko, smacznie.
TEtalicha 28.12.2012 22:06
Pokazuje tylko, że łatwo przychodzi krytykowanie innych, a samemu wcale się idealnym nie jest . Skoro Pani może pisać mi kometarze, to także ja mogę Pani :) Dla mnie słowo pozdrawiam, ma jedno znaczenie, widocznie inaczej nas wychowywano, nie wiem co chce Pani tym stwierdzeniem pokazać. Myśli Pani, że wszyscy są nie mili? Jednak nie.. Stać mnie na wiele, a Pani nie musi to odpowiadać, w końcu każda z Nas może mieć swoje zdanie i już:). To nie jest zemsta, do takich ludzi nie należę, ale skoro Tak Pani uważa, to już pani sprawa. Pozdrawiam, nie palcem a słowem.
Henryka2 28.12.2012 20:00
Taaaaaaa, przepis jest sprzed 2 lat a p. TEtalicha nim się zainteresowała! Bezinteresownie, oczywiście.A że w odpowiedzi na moje krytyczne komentarze, to to już całkiem inna sprawa.Swoje pozdrowienia ( a którym paluszkiem?) proszę pozostawić dla równych sobie.Komentuję obiektywnie, badziewie krytykuję, dobre, ciekawe przepisy chwalę. I tak zostanie.A chcesz się mścić, proszę bardzo, zamiast ulepszać swoje przepisy, dodawać coraz ciekawsze, pisz odwetowce, widocznie tylko na tyle Cię stać.
TEtalicha 27.12.2012 19:19
Ja także podziwiam, gdyż nie wiedziała bym jak taką zrobić. Sama Pani dawała łatwe przepisy a u innych krytykuje. Pewnie Pani mi tu z odwetowcem wyskoczy, ale ja zwyczajnia tak jak Pani mogę wyrażać swoje zdanie, tak ?:) pozdrawiam
LENka 22.11.2012 12:23
Podziwiam Cię za trud włożony w przygotowanie tej potrawy.Zrobiłabym,ale obawiam się,że w połowie przyrządzania polegnę.I gdzie ja dostanę dwie kiełbasy z wagą 1 kg ?
SmacznaPyza 03.04.2011 13:52
oj, jak ja lubię taką kiełbaskę...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat