Biała kiełbasa na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    200 g
  • olej

    1 łyżka
  • biała kiełbasa

    800 surowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę opłukać, osuszyć i ułożyć spirale na patelni. Smażyć z obu stron na oleju. Gdy się zrumieni, nakłuwać widelcem co 2 cm, gdy wypływający płyn odparuje, przewrócić na drugą stronę i ponownie nakłuć i odparować płyn. Usmażoną kiełbasę zdjąć z patelni, a na pozostałym tłuszczu usmażyć plasterki cebuli. Nałożyć cebulę na kiełbasę. Schłodzić. Podawać z sosem chrzanowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
forgielka 04.05.2011 10:35
równie ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat