Biała kapusta z fasolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 głowka
  • biała fasola

    1 puszka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • słonina

    5 dkg
  • śmietana 18 proc

    300 ml
  • mąka

    2 łyżki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę posiekać i wrzucić do wrzątku, zagotować i odcedzić. zalać ok 1,5 szkl wody, dodać bulion i kucharek, posolić i ugotować do miękkości.
Dodać fasolę, słoninę pokroić w kosteczkę i przyrumienić. Dodać do kapusty. Doprawić do smaku solą i pieprzem i Śmietanę wymieszać z mąka i podprawić kapustę. Podawać z chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat