Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biala czekolada domowej roboty

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 200 gram
cukier 1 szklanka
śmietana 30% 1 szklanka
mleko w proszku 400 gram
laska wanilii 1/2 ziarenek
orzechy 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Biala czekolada domowej roboty

Na małym ogniu rozpuszczamy masło, śmietanę, cukier i wanilię. Chwilę podgrzewamy do zagotowania cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia i powoli nie przerywając mieszania wsypujemy mleko w proszku. Masa powinna być jednolita i bez grudek. Gdyby jednak takowe powstały należy całość zmiksować. Masę przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, dokładnie i równo rozsmarować, posypać orzechami i odstawić do stężenia do lodóki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 20.12.2016 23:51
Z pewnością wypróbuję:)
Habibi 20.12.2016 15:44
Dawno nie robiłam takich domowych wynalazków ;)
AZgotuj 20.12.2016 14:51
wspaniała!:)
Aleksandra/Olcia 20.12.2016 12:24
musi być pyszna
olkaaa 20.12.2016 11:29
chętnie zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak