bezy migdałowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    3
  • cukier

    2/3 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • migdały

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka wymieszać ze szczyptą soli i ubić z cukrem na sztywno. Pianę z białek wymieszać z mąką oraz posiekanymi drobno migdałami. Porcje nakładać łyżeczką na blachę przykrytą pergaminem. Piec ok. 30 minut w temp. 150 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof42 20.10.2010 15:47
bezy dobra rzecz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat