Bezy miękkie w środku

Bezy miękkie w środku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    2 szt
  • cukier drobny

    1/2 szkl
  • ocet

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Bezy miękkie w środku

Białka ubij mikserem w czystej i suchej misce. Gdy piana zacznie robić się biała, dosypuj powoli cukier, cały czas ubijając, aż piana zrobi się sztywna. Pod koniec ubijania dodaj ocet. Na blachę połóż papier do pieczenia i wyłóż na niego łyżką kilka okrągłych bez (można użyć rękawa cukierniczego do wyciskania). Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180'C i natychmiast obniż jego temperaturę do 120'C. Piecz ok 1 godziny. Po upieczeniu, dosusz bezy w ciepłym piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Gosia20 11.04.2012 19:24
mmm
melonik 29.03.2012 07:07
mniam mnim a

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat