Bezy klasyczne .. bez udziwnień a pysznie..

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    2 szt
  • drobny cukier

    100 g
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • skrobia ziemniaczana

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka w temperaturze pokojowej ubijamy mikserem na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Na koniec miksowania dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną, jeszcze chwilkę miksując. Masę przekładamy do szprycy i wyciskamy bezy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 100 st. C na 1 godz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmakChwili 03.02.2013 18:11
wszystko co przepyszne, zazwyczaj jest bombą kaloryczną...
monika1968 03.02.2013 16:15
Też uwielbiam bezy chodź to bomba kaloryczna niestety ;/
agnieszkalider 29.01.2013 08:50
pyszności, mniam!
Malinka 28.01.2013 12:05
Też uważam, że takie są najlepsze!
EmciaPichci 22.12.2012 11:43
za takie bezy mogę dać się pokroić! :D
SmakChwili 19.11.2012 14:57
ja też je uwielbiam :)
pajbek 19.11.2012 02:04
Pyszy deser i jak pięknie podany.
jozefinach 18.11.2012 21:14
Lubię domowe bezy.
Joanna46 18.11.2012 20:38
Pyszne.
czekoladka_m 18.11.2012 18:31
też często robię, pycha!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat