Bezy czekoladowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    4
  • cukier puder

    20 dag
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • kakao

    1,5 łyżki
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka posolić i ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier puder. Dodać mąkę ziemniaczaną i kakao. Delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wyciskać szprycą lub kłaść łyżeczką małe ciasteczka. Suszyć w piekarniku nagrzanym do 120°C przez 2 godziny. Ja czasami wykorzystuję drobniutkie bezy do dekoracji tortow.Polecam

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriko 19.12.2012 08:53
super
Krzysztof15 18.12.2012 17:52
mniam
daria2911 10.04.2012 21:05
chętnie bym zjadła
Marta1986 19.03.2012 11:36
mniam
magdziorka6 19.02.2012 12:39
pyszne słodkości
Luki 11.01.2012 23:08
super
fasola 26.11.2011 14:44
super przepis, godny polecenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat