Bezy a'la Pavlova

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka jaj

    7 sztuk
  • cukier puder

    20 łyżek
  • cukier waniliowy

    2 łyżki
  • skrobia kukurydziana

    2 łyżki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • śmietana kremówka

    0,5 litra
  • śmietanfix

    2 sztuki
  • truskawki świeże

    1 do ozdoby
  • jagody

    1 do ozdoby
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bezy a'la Pavlova foto
Ubijam białka z odrobinką soli, stopniowo dodając cukier puder i cukier waniliowy, aż do uzyskania gęstej – sztywnej masy. Następnie do białek dodaję ocet i przesiewam skrobię , wszystko dokładnie ale delikatnie mieszam
Krok 2 - Bezy a'la Pavlova foto
Piekarnik nagrzewam do 150 st.C. Na blachy wyłożone papierem do pieczenia wykładam łyżką porcje piany tworząc kółka, piekę z włączonym termoobiegiem około 90 minut. Po upieczeniu zostawiam w wyłaczonym, lekko uchylonym piekarniku do całkowitego wystygnięcia.
Krok 3 - Bezy a'la Pavlova foto
Śmietanę kremówkę ubijam z cukrem i śmietanfixem, wykładam na bezy, i dekoruję owocami.
Krok 4 - Bezy a'la Pavlova foto
Dekoruję truskawkami
Krok 5 - Bezy a'la Pavlova foto
lub jagodami, smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 29.04.2013 16:03
mnie by na pewno nie wyszły :) piękny deser!
zbysiowa 15.10.2012 10:37
Dziękuję:)
teresa18 22.09.2012 19:20
bardzo lubię
teresa18 22.09.2012 19:20
bardzo lubię
cooleczka 22.09.2012 17:01
fajne
daria2911 22.09.2012 15:08
świetny deser
agnieszka214 22.09.2012 13:28
apetyczne
ziutula 22.09.2012 12:20
rarytasy na deser..
suzana 22.09.2012 12:10
super
suzana 22.09.2012 12:10
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat