Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy a'la Pavlova

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka jaj 7 sztuk
cukier puder 20 łyżek
cukier waniliowy 2 łyżki
skrobia kukurydziana 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
śmietana kremówka 0,5 litra
śmietanfix 2 sztuki
truskawki świeże 1 do ozdoby
jagody 1 do ozdoby

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy a'la Pavlova

Kroki postępowania

1
Ubijam białka z odrobinką soli, stopniowo dodając cukier puder i cukier waniliowy, aż do uzyskania gęstej – sztywnej masy. Następnie do białek dodaję ocet i przesiewam skrobię , wszystko dokładnie ale delikatnie mieszam
Krok 1 - Bezy a'la Pavlova foto
2
Piekarnik nagrzewam do 150 st.C. Na blachy wyłożone papierem do pieczenia wykładam łyżką porcje piany tworząc kółka, piekę z włączonym termoobiegiem około 90 minut. Po upieczeniu zostawiam w wyłaczonym, lekko uchylonym piekarniku do całkowitego wystygnięcia.
Krok 2 - Bezy a'la Pavlova foto
3
Śmietanę kremówkę ubijam z cukrem i śmietanfixem, wykładam na bezy, i dekoruję owocami.
Krok 3 - Bezy a'la Pavlova foto
4
Dekoruję truskawkami
Krok 4 - Bezy a'la Pavlova foto
5
lub jagodami, smacznego:)
Krok 5 - Bezy a'la Pavlova foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 29.04.2013 16:03
mnie by na pewno nie wyszły :) piękny deser!
zbysiowa 15.10.2012 10:37
Dziękuję:)
teresa18 22.09.2012 19:20
bardzo lubię
teresa18 22.09.2012 19:20
bardzo lubię
cooleczka 22.09.2012 17:01
fajne
daria2911 22.09.2012 15:08
świetny deser
agnieszka214 22.09.2012 13:28
apetyczne
ziutula
ziutula 22.09.2012 12:20
rarytasy na deser..
suzana 22.09.2012 12:10
super
suzana 22.09.2012 12:10
super
Kasiek2 22.09.2012 11:59
jak z najlepszej cukierni :) wygląda bardzo smacznie
Katarzyna47 22.09.2012 11:41
Wygląda przepięknie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak