bezy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    8
  • cukier pude

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodać do nich 5 łyżek cukru pudru i nadal ubijać, aż będzie sztywna masa.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i łyżką lub szprycownicą nakładać małe porcje.

Wstawić do piekarnika nastawionego na 100 stopni i na termoobieg. Suszyć ok 1 h (zależy od wielkości porcji.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Natalia/tubisiek 21.03.2012 18:19
ładnie wyszły
Smakosz6 31.03.2011 10:11
smak dzieciństwa
jolajka 11.11.2010 19:55
ŚWIETNE!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat