Bezy

Bezy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    4 szt
  • cukier

    4 łyzki
  • cukier wanilinowy

    30 g
  • migdały posiekane

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bezy

Białka ubić na pianę, gdy jest sztywna ubijać w dalszym ciągu dodając po łyżce cukru. Pod koniec ubijania dodać posiekane migdały i cukier waniliowy. Naczynie z pianą położyć na parze i ubijać jeszcze 15 min. Blachy wyłożyć pergaminem i wysmarować tłuszczem. Wyciskać za pomocą tulejki lub nakładać łyżeczką niewielkie bezy. Włożyć do piekarnika o temp. 90 stopni i pozostawić do wysuszenia, nie powinny się zrumienić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Adam/ZUB3R 27.10.2013 20:14
smaczne bezy
wiola333 03.04.2013 14:47
bardzo smaczny przepis
Wafelek2601 12.11.2011 07:57
bardzo lubię bezy
Monika193
Monika193 10.11.2010 07:51
często piekę dla dzieci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat