Bezy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka jaj

    3 szt
  • cukier

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka zmiksować z 2 łyżkami cukru,aż będzie jednolita konsystencja,nastepnie co trochę dosypywać resztę cukru po 2 łyżki i dalej miksować z białkami.Do momentu,aż piana będzie sztywna i jednolita.Rozgrzać piekarnik do 90 stopni.Między czsie blachę wyłożyć folią aluminiową oraz pianę wlożyć do foliówki z niewielkim otworem,lub nałożyć lyżką na blachę.Piec 30 min,a potem pozostawić na 1,5 godziny w piekarniku do wyschnięcia.Życzę smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 13.06.2011 16:22
smaczne bardzo lubię
Krzysztof42 16.11.2010 16:28
lubię bezy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat