bezy 3

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    8 szt
  • cukier

    2 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. ubijając białka dodać 1 szklankę cukru od razu. gdy piana zaczyna być lśniąca dodać drugą szkl cukru i obijać aż będzie się piana rwać
2. (to bardzo ważne łatwiej jest ubijać mikserem)
3. na koniec dodać mąkę ziemniaczaną - stale ubijając
4. wysmarować pergamin masłem i układać łyżeczką bezy
5. wsadzić do średni nagrzanego piekarnika i wyjąć gdy stwardnieją

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
FAFIK 15.06.2011 08:34
Słodziutkie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat