Bezy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    15 szt
  • cukier

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę z 40 dkg cukru. Z papieru zrobić lejek i wyciskać z nich ciasteczka na wysmarowaną blaszkę. Każdą posypać cukrem. Piec w letnim piekarniku ok. 4 godz., aby ciasteczka się wysuszyły.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 16.05.2012 22:30
pychotka
Anna138 05.01.2012 16:05
super
Wafelek2601 20.12.2011 20:01
świetne
MAR3STA 18.12.2011 16:08
smaczne!
Monika193 01.12.2011 22:58
moje dzieci je uwielbiają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat