Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bezowo - biszkoptowe tiramisu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty podłużne 1 paczka
serek mascarpone 1 paczka
śmietanka kremowa 1 opak
cukier 5 łyżek
mocna kawa 5 łyżek
kakao do posypania 1 łyżeczka
beza 1 szt
cukier waniliowy 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: bezowo - biszkoptowe tiramisu

śmietanę ubijamy na sztywno, serek mascarpone rozcieramy i łączymy śmietanę z serkiem. Do masy dodajemy cukier, cukier z wanilią i wszystko dokładnie mieszamy.na bezie rozkładamy część masy i rozsmarowujemy potem maczamy biszkopty w kawie i układamy na masie. Na biszkoptach rozkładamy pozostałą masę i posypujemy kakao. Odstawiamy do lodówki na 24 godziny żeby beza zmiękła

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 03.12.2013 22:21
superowe ciacho
Kasia36 26.06.2013 21:27
Ale fajny deser jeszcze takiego nie jadłam
Luka Li 09.05.2013 22:16
Ciekawy przepis
SmakolykiJoanny 18.04.2013 05:57
Jestem zachwycona :) zabieram do ulubionych :)
Bernadeta1 01.04.2013 17:11
smaczne ciasto
SmacznaPyza 30.03.2013 19:56
nie dla mnie - nie lubię zamokniętej bezy
Adamorek 30.03.2013 19:13
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak