Bezowe koszyczki z jagodami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    4
  • cukier puder

    20 dag
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • jagody

    15 dag
  • bita śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier i cukier waniliowy. Z przygotowanej masy szprycować ciastka w kształcie ślimaków z wysokim brzegiem, na blachę natłuszczoną i wyłożoną papierem. Piec w letnim piekarniku (130 stopni), aż będą zupełnie suche. Przed podaniem do każdego koszyczka włożyć umyte i osuszone jagody, przybrać bitą śmietaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat