Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
biszkopt
-
mąka ryżowa
1/2 szklanki -
jajko
3 sztuki -
cukier brązowy
3 łyżki -
mąka ziemniaczana
1 łyżka
jabłka
-
jabłka
1 i 1/2 kg -
galaretka cytrynowa
1 i 1/2 opakowania -
cukier
2 łyżki
krem
-
śmietana 30%
600 ml -
galaretka cytrynowa
1 sztuka -
woda
1/2 szklanki -
jeżyny
200 g -
czekolada gorzka
50 g
Sposób przygotowania
Kroki postępowania






Zamiast mąki ryżowej można dodać pszenną jak ktoś nie ma diety. Jabłka smażyć na raty żeby zachować cząstki ałe w cieście. Koniecznie należy dodać sok z cytryny albo kwasek do jabłek żeby nie ściemniały. Galaretkę dodajemy zawsze do gorących jabłek![]()
Komentarze (18)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (8)