edi

Befsztyk wołowy z cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso wołowe

    0.5 kg
  • jaja

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • mąka

    do smaku
  • cebula

    2-3 sztuki
  • olej

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Befsztyk wołowy z cebulką foto
Mięso włóż do miski, wbij dwa jaja, dodaj trochę bułki tartej(2-3 łyżki) dopraw solą, pieprzem, oregano do smaku.Całość wymieszaj.
Krok 2 - Befsztyk wołowy z cebulką foto
Zrób okrągłe, płaskie befsztyki, otocz je w mące i kładź na rozgrzany tłuszcz. Smaż obustronnie, nakłuwaj co jakiś czas widelcem. Na osobnej patelni na oleju usmaż 2-3 cebule, pokrojone w drobną kostkę, duś pod przykryciem i mieszaj co jakiś czas.
Krok 3 - Befsztyk wołowy z cebulką foto
Na usmażone befsztyki nałóż usmażoną cebulę, podawaj z ziemniakami i surówką. Smacznego...

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 06.05.2013 18:09
sama pychotka
olkaaa 22.04.2013 07:51
chyba się dziś skuszę
pajbek 20.02.2013 14:54
wygląda na smaczniutki :-)
Krzysztof15 09.02.2013 15:44
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat