Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
polędwica wołowa
400 g -
kapary całe Smak
2 łyżki -
żółtko jajek
4 szt -
sól
do smaku -
Rozmaryn suszony Prymat
do smaku -
buraczki domowe Smak
4 szt -
borowiki
8 szt -
oliwa
4 truflowa -
ogórki konserwowe
4 łyżki -
Musztarda delikatesowa Prymat
2 łyzki -
cebula
4 łyżki -
sardynki
4 (w oleju)
Przepis i sposób przygotowania Befsztyk tatarski z marynowanymi borowikami aromatyzowany oliwą truflową Roberta Sowy
Umytą i oczyszczoną polędwicę wołową posiekać bardzo ostrym nożem, przełożyć do dużej miski i dodać: cebulę, posiekane kapary, 4 posiekane borowiki, pokrojone w kostkę ogórki konserwowe, żółtka, musztardę i oliwę z oliwek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku wedle własnego gustu.
Tak przygotowany befsztyk tatarski podawać z pokrojonymi buraczkami, 4 borowikami, rozmarynem i świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Komentarze (2)