Befsztyk tatarski z marynowanymi borowikami aromatyzowany oliwą truflową Roberta Sowy

Befsztyk tatarski z marynowanymi borowikami aromatyzowany oliwą truflową Roberta Sowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    400 g
  • kapary całe Smak

    2 łyżki
  • żółtka

    4 szt
  • sól

    do smaku
  • rozmaryn Prymat

    do smaku
  • buraczki domowe Smak

    4 szt
  • borowiki

    8 szt
  • oliwa

    4 truflowa
  • ogórki konserwowe

    4 łyżki
  • musztarda delikatesowa

    2 łyzki
  • cebula

    4 łyżki
  • sardynki

    4 (w oleju)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robert Sowa poleca:
Umytą i oczyszczoną polędwicę wołową posiekać bardzo ostrym nożem, przełożyć do dużej miski i dodać: cebulę, posiekane kapary, 4 posiekane borowiki, pokrojone w kostkę ogórki konserwowe, żółtka, musztardę i oliwę z oliwek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku wedle własnego gustu.
Tak przygotowany befsztyk tatarski podawać z pokrojonymi buraczkami, 4 borowikami, rozmarynem i świeżo mielonym kolorowym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

fajne przepisy kuchni świata

17.08.2012 09:36
Staramy się:)

ziutula

17.08.2012 09:29
a tu od rana takie przysmaki....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat