Batoniki z musli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Płatki musli

    100 gram
  • otręby pszenne

    50 gram
  • śliwki suszone

    50 gram
  • morele suszone

    50 gram
  • orzechy laskowe

    25 gram
  • płatki migdałowe

    25 gram
  • słonecznik łuskany

    25 gram
  • margaryna

    50 gram
  • miód

    3 łyżek
  • cukier

    1/4 szklanki
  • kakao

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić suszone owoce i orzechy w drobną kostkę. Margarynę roztopić w garnku, dodać miód, cukier i kakao, zagotować ciągle mieszając. Zdjąć garnek z ognia i dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać, przełożyć do wąskiej blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia i ugnieść, żeby skleić wszystkie składniki. Piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu odstawić na godzinę do lodówki, następnie pokroić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joanna30 09.10.2013 08:53
Uwielbiam takie batoniki :)
jasiek 09.10.2013 00:23
zdrowe drugie śniadanko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat