Batoniki czekoladowo-kukurydziane

Batoniki czekoladowo-kukurydziane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/3 kostki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • mleko

    1/4 szklanki
  • kakao

    3 łyzki
  • płatki kukurydziane

    1, 3 szklanki
  • bakalie

    4 łyzki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Batoniki czekoladowo-kukurydziane

Masło, cukier, mleko i kakao rozpuszczamy w garnku, gotujemy chwilę. Do ciepłego dodajemy bakalie i pokruszone płatki kukurydziane. Możemy dodać dowolny aromat. Przekładamy do prostokątnego naczynia, studzimy do temperatury pokojowej, potem wkładamy do lodówki. Kroimy na kwadraty lub prostokąty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

m1monika 17.01.2014 08:25
jakie fajniutkie :-)
Wacław 25.05.2012 09:52
fajny deser !
smakowita 27.11.2011 20:20
rewelacyjne
Olaa 25.11.2011 08:37
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat