Batonik Bounty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórki kokosowe

    200 gram
  • kremówka

    100 ml
  • cukier puder

    70 gram
  • masło

    70 gram
  • mleczna czekolada

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromatu, wymieszać.

Z mikstury uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (będzie ciężko, ale raczej ściskając wiórki w dłoni). Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić przez minimum godzinę.
Rozpuścić mleczną czekoladę (w kąpieli wodnej lub mikrofali). Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie (można sobie pomóc wykałaczką), wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała (trwa to dość długo, można włożyć do lodówki, będzie szybciej; ja po prostu odstawiłam na noc w chłodniejsze miejsce).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchareczka2 26.05.2012 10:59
super
aleksa123 30.09.2011 20:52
super
Marysia 31.07.2011 08:25
fajne
rzenia15 20.01.2011 12:23
muszę spróbować
aginaa 27.12.2010 16:18
ale pyszne
Krzysztof42 08.11.2010 14:58
dobry batonik
Kate131 31.10.2010 16:42
super przepis aż ślinka leci
izoldaaa6 29.08.2010 00:31
oo nie wiedziałam że jest na niego przepis, muszę spróbować zrobić
kamilaj 25.08.2010 16:32
ukochany moj batonik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat