Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batonik Bounty

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 200 gram
kremówka 100 ml
cukier puder 70 gram
masło 70 gram
mleczna czekolada 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Batonik Bounty

W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromatu, wymieszać.

Z mikstury uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (będzie ciężko, ale raczej ściskając wiórki w dłoni). Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić przez minimum godzinę.
Rozpuścić mleczną czekoladę (w kąpieli wodnej lub mikrofali). Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie (można sobie pomóc wykałaczką), wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała (trwa to dość długo, można włożyć do lodówki, będzie szybciej; ja po prostu odstawiłam na noc w chłodniejsze miejsce).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 26.05.2012 10:59
super
aleksa123 30.09.2011 20:52
super
Marysia 31.07.2011 08:25
fajne
rzenia15 20.01.2011 12:23
muszę spróbować
aginaa 27.12.2010 16:18
ale pyszne
Krzysztof42 08.11.2010 14:58
dobry batonik
Kate131 31.10.2010 16:42
super przepis aż ślinka leci
izoldaaa6 29.08.2010 00:31
oo nie wiedziałam że jest na niego przepis, muszę spróbować zrobić
kamilaj 25.08.2010 16:32
ukochany moj batonik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak