Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bataty pieczone z sałatką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

batat 2 średniej wielkości
pomidorki koktajlowe 10 szt
pasta miso jasna 1 łyżka
miód 1 łyżka
oliwa 100 ml
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
rzodkiewki 4 szt
koperek 1 pęczek
rukola 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Bataty pieczone z sałatką

Rozgrzałem piekarnik do temperatury 200 stopni C. Umyłem bataty, przeciąłem wzdłuż na pół. Zawinąłem w folię aluminiową, ułożyłem na blaszce do pieczenia. Zapiekałem 30 minut. Odwinąłem, zapiekałem jeszcze 15 minut, kładąc obok pomidorki.
Połączyłem pastę miso, miód, oliwę oraz pieprz. Wymieszałem na gładki dressing.
Rzodkiewki umyłem, pokroiłem w cienkie plasterki.

Upieczone bataty oraz pomidorki przełożyłem na talerz. Udekorowałem rzodkiewkami, koperkiem i rukolą. Całość polałem dressingiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak