Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
batat
2 średniej wielkości -
pomidorki koktajlowe
10 szt -
pasta miso jasna
1 łyżka -
miód
1 łyżka -
oliwa
100 ml -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka -
rzodkiewki
4 szt -
koperek
1 pęczek -
rukola
1 garść
Przepis i sposób przygotowania Bataty pieczone z sałatką
Połączyłem pastę miso, miód, oliwę oraz pieprz. Wymieszałem na gładki dressing.
Rzodkiewki umyłem, pokroiłem w cienkie plasterki.
Upieczone bataty oraz pomidorki przełożyłem na talerz. Udekorowałem rzodkiewkami, koperkiem i rukolą. Całość polałem dressingiem.
Komentarze (0)