Bataty pieczone z sałatką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • batat

    2 średniej wielkości
  • pomidorki koktajlowe

    10 szt
  • pasta miso jasna

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżka
  • oliwa

    100 ml
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • rzodkiewki

    4 szt
  • koperek

    1 pęczek
  • rukola

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzałem piekarnik do temperatury 200 stopni C. Umyłem bataty, przeciąłem wzdłuż na pół. Zawinąłem w folię aluminiową, ułożyłem na blaszce do pieczenia. Zapiekałem 30 minut. Odwinąłem, zapiekałem jeszcze 15 minut, kładąc obok pomidorki.
Połączyłem pastę miso, miód, oliwę oraz pieprz. Wymieszałem na gładki dressing.
Rzodkiewki umyłem, pokroiłem w cienkie plasterki.

Upieczone bataty oraz pomidorki przełożyłem na talerz. Udekorowałem rzodkiewkami, koperkiem i rukolą. Całość polałem dressingiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat