Bataty pieczone z sałatką

Bataty pieczone z sałatką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • batat

    2 średniej wielkości
  • pomidorki koktajlowe

    10 szt
  • pasta miso jasna

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżka
  • oliwa

    100 ml
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • rzodkiewki

    4 szt
  • koperek

    1 pęczek
  • rukola

    1 garść
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bataty pieczone z sałatką

Rozgrzałem piekarnik do temperatury 200 stopni C. Umyłem bataty, przeciąłem wzdłuż na pół. Zawinąłem w folię aluminiową, ułożyłem na blaszce do pieczenia. Zapiekałem 30 minut. Odwinąłem, zapiekałem jeszcze 15 minut, kładąc obok pomidorki.
Połączyłem pastę miso, miód, oliwę oraz pieprz. Wymieszałem na gładki dressing.
Rzodkiewki umyłem, pokroiłem w cienkie plasterki.

Upieczone bataty oraz pomidorki przełożyłem na talerz. Udekorowałem rzodkiewkami, koperkiem i rukolą. Całość polałem dressingiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat