Barszcz z nowalijek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Taki barszczyk na młodych warzywach smakuje wybornie. Wszystko na bazie młodych warzyw.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1 główka
  • marchewki

    3 sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • seler korzeniowy

    1 sztuka
  • por

    1 sztuka
  • pomidory malinowe

    2 sztuki
  • żółta fasolka szparagowa

    200 gramów
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • Ziele angielskie całe XXL

    5 sztuk
  • koperek świeży

    1 pęczek
  • kości wędzone

    500 gramów
  • młode ziemniaki

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa oczyściłem, obrałem. Marchewkę, pietruszkę, seler pokroiłem na kawałki. Ziemniaki w grubą kostkę. Por (biała część z częścią zielonej) na kilka kawałków. Buraczki w kostkę, łodyżki też. Fasolkę szparagową pociąłem na kawałki w ukos. Kość zalałem 1,5 l wody, zagotowałem, dodałem marchewkę, pietruszkę, seler. Wrzuciłem świeży listek laurowy, kilka ziaren czarnego pieprzu, doprawiłem solą. Jak warzywa zmiękły, dodałem ziemniaki i buraczki. Kapustę pokroiłem w dość szerokie paski. Pomidory sparzyłem, obrałem, pokroiłem. Dodałem do zupy wraz z koncentratem pomidorowym i porem. Gotowałem do miękkości wszystkich składników warzywnych. Doprawiłem solą i pieprzem.
Zupę podałem z kwaśną śmietaną i dużą ilością posiekanego koperku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat