Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BARSZCZ WIGILIJNY

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ZUPA

grzyby suszone 40 dag
olej rzepakowy 1 łyżka
cebula biała 1 sztuka
kasza gryczana 4 łyżki
woda ciepła 2,5 litra
sól i pieprz

Lista składników

sól i pieprz
pietruszka zielona 4 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: BARSZCZ WIGILIJNY

Suszone borowiki namocz w wodzie. Następnie pokrój je w paseczki.
NIE WYLEWAJ WODY PO WYMOCZENIU.
Cebulę pokrój i zeszklij na oleju rzepakowym. Dodaj grzyby do cebuli i duś ok. 15 minut.
Do posolonej wody z zielem i liśćmi laurowymi dodaj grzyby, cebulę, kaszę, wodę z moczenia oraz pieprz. Gotuj ok. 15 minut.
Pokrojoną pietruszką posyp zupę.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak