Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

BARSZCZ WIGILIJNY

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ZUPA

grzyby suszone
40 dag
olej rzepakowy
1 łyżka
cebula biała
1 sztuka
kasza gryczana
4 łyżki
woda ciepła
2,5 litra
sól i pieprz

Lista składników

sól i pieprz
pietruszka zielona
4 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
4 ziarenka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: BARSZCZ WIGILIJNY

Suszone borowiki namocz w wodzie. Następnie pokrój je w paseczki.
NIE WYLEWAJ WODY PO WYMOCZENIU.
Cebulę pokrój i zeszklij na oleju rzepakowym. Dodaj grzyby do cebuli i duś ok. 15 minut.
Do posolonej wody z zielem i liśćmi laurowymi dodaj grzyby, cebulę, kaszę, wodę z moczenia oraz pieprz. Gotuj ok. 15 minut.
Pokrojoną pietruszką posyp zupę.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak