barszcz wigilijny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dag
  • jajko

    2 szt
  • mleko

    1 szkl
  • pieczarki

    50 dag
  • olej do smażenia

  • wywar warzywny

    2 l
  • buraki czerwone

    3 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
  • zakwas buraczany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

trzy pierwsze składniki; wyrobić z nich ciasto następnie pieczarki skroić na malutką kosteczkę smażyć na oleju ciasto rozwałkować pokroić w trójkąty po łyżeczce pieczarek układać na każdym trójkąciku zagnieść i zrobić z nich uszka ugotować wywar dodać buraki i zakwas buraczany doprawić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
melonik 10.03.2012 06:47
mniam mniam
melonik 10.03.2012 06:47
mniam mniam
eduszo 30.12.2011 08:57
To pierwsze danie w tą kolacje.
anja3107 29.12.2011 13:02
uwielbiam
octo 27.12.2011 11:58
jak dla mnie najlepsze danie w święta
pioge7 27.12.2011 09:58
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat