Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz ukraiński z bobem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiązka botwinki 1 sztuka
marchew 2 sztuki
ziemniaki 4 sztuki
bób 0,5 kg
wywar mięsny 2 l
koncentrat narszczu czerwonego o,5 butelik
sok z cytryny 1 łyżka
śmietana 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz ukraiński z bobem

Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę i gotujemy w wywarze mięsnym do miękkości.

W tym samym czasie w oddzielnym garnku w lekko osolonej wodzie gotujemy bób.

Kiedy warzywa z wywaru zmiękną, dodajemy dokładnie umytą i pokrojoną w mniejsze kawałki botwinkę wszystko gotujemy razem około 15 minut.

Następnie dodajemy koncentrat barszczu czerwonego, zakwaszamy sokiem z cytryny, dodajemy sól, cukier i pieprz, i podbijamy śmietaną.

Podajemy z bobem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 30.08.2012 16:57
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak