Barszcz ukraiński wiosenny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Rosół z kurczka

    2,5 litra
  • kapusta młoda

    1/2 główki
  • botwinka

    średni pęczek
  • buraki

    3-4 szt.
  • marchewka

    3-4 szt.
  • ziemniaki młode

    1/2 kg
  • koper

    duży pęczek
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • czosnek

  • śmietana

  • fasola konserwowa

    1 puszka
  • cukinia

    200-300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę i botwinkę umyć, osączyć i poszatkować.
Warzywa obrać - cukinię i ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę w plasterki, a buraczki w paseczki.
Posiekać koperek.
Do wrzącego rosołu włożyć twardsze warzywa - ziemniaki, marchewkę, buraczki i kapustę.
Kiedy będą prawie miękkie dołożyć posiekane łodyżki z botwinki oraz cukinię.
Na końcu dosypać posiekane liście botwinki oraz koperek.
Zupę doprawić w trakcie gotowania jarzynką, pieprzem i czosnkiem.

do gotowej zupy dodać osączoną fasolę z puszki.
Można zabielić przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 17.08.2012 08:25
bardzo lubię;)
mela25 10.06.2012 08:19
Pyszny barszczyk
Habibi 10.06.2012 08:11
Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi :) Każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat