Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 szt
kapusta biała 1/4 szt
skrzydełka z indyka 1 szt
marchew 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
koperek 2 łyżki
sól do smaku
cukier 3 łyżeczki
ocet 1 łyżeczka
ziemniaki 2 szt
śmietana 18 proc

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński

Skrzydło z indyka myjemy i wrzucamy do wody. Podczas gotowania dodajemy marchewkę i sól. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy starte na tarce buraki. Dodajemy ocet. Siekamy w międzyczasie kapsutę i dodajemy do barszczu. Gotujemy. Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do naszej zupy. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy śmietanę. Na sam koniec posypujemy koperkiem i doprawiamy do smaku balansując pomiędzy cukrem, solą i octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 16.10.2015 17:40
Uwielbiam tę zupkę :)
Ewa Wojtaszko 16.10.2015 11:21
dawno takiego nie jadłam,,pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak