Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 sztuki
buraki czerwone 50 dag
ziemniaki 3-4 sztuki
biała fasola 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński

Kroki postępowania

1
Białą fasolę zalewamy ciepłą woda i odstawiamy na noc.
Krok 1 - Barszcz ukraiński foto
2
Skrzydełka myjemy, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy aż mięso będzie miękki.
Krok 2 - Barszcz ukraiński foto
3
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa dodajemy do wywaru. Gotujemy około pół godziny. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego
Krok 3 - Barszcz ukraiński foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 09.02.2014 20:15
pyszny barszczyk
Rafał10 16.01.2014 10:26
mmmm tęskno mi za tym smakiem! Uwielbiam taki barszczyk :)
Wacław 15.11.2013 10:55
lubię takie sycące zupy :-)
Gracer 11.11.2013 13:09
robię inaczej ale ten też smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak