Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz ukraiński

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 4 szt.
seler 1 szt.
marchew 3 szt.
pietruszka korzeń 1 szt.
fasola biała 1 szkl.
ziemniaki 3/4 kg.
kości wieprzowe
Kucharek przyprawa uniwersalna
sok z cytryny do smaku
cukier do smaku
śmietana
kapusta biała 1/2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz ukraiński

fasolę zalać wodą i odstawić najlepiej na noc,następnego dnia kości umyć włożyć do garnka wlać ok.2 litrów zimnej wody i zagotować,odszumować wsypać osączoną fasolę,włożyć umytą i pokrojoną kapustę białą,wsypać kucharka i dalej gotować na wolnym ogniu,warzywa obrać,umyć,zetrzeć na tarce o dużych oczkach,ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę,starte warzywa dodać do gotującego się wywaru,jak fasola będzie już w miarę miękka to dodać ziemniaki pokrojone w kostkę,doprawić do smaku kucharkiem,pieprzem,sokiem z cytryny oraz cukrem wymieszać na koniec zabielić śmietaną,nalewać porcje zupy i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 01.06.2013 07:32
ja wolę barszcz czysty ale mam amatorów ukraińskiego
Wacław 15.02.2013 17:12
pyszne danie ,moje smaki,pychaaaaaaaa !
Wafelek2601 14.02.2013 14:57
Mniam, mniam, pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak