Barszcz syberyjski.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • burak ćwikłowy

    1 szt
  • ziemniaki

    2 szt
  • kapusta biała

    10 dag
  • fasola

    10 dag
  • seler

    kawalek
  • czosnek ząbki

  • śmietana 18 proc

  • natka pietruszki

  • przyprawa uniwersalna

  • cebula

    po 1 szt
  • marchew

    po 1 szt
  • pietruszka

    po 1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na pulpeciki;
^^^
20 dkg,wieprz.lub wolowiny
1 cebula
5 g.masla
1 jajko
czosnek ,sol pieprz

Zaczynam od przygotowania pulpecikow.Do zmielonego miesa dodajemy zeszklona cebule,rozpuszczone maslo,jajko ,sol i pieprz do smaku.Mieszamy i formujemy pulpeciki i gotujemy je w osolonej wodzie 5-6 min..Wyjmujemy pulpeciki z rosolu i do powstalego wywaru wrzucamy utartego buraka.Ja dodaje lyzke octu ,aby wzmocnic kolor buraka i pol lyzeczki cukru gotoujemy do miekkosci .Oddzielnie moczymy dzien wczesniej fasolke i gotujemy ja, az bedzie miekka .Razem z fasolka gotujemy starte warzywa na tarce na grubych oczkach.,kapuste kroimy i pora w plasterki.Pod koniec dajemy ziemniaki pokrojone w kostke .Gotyjemy jeszcze 15 min.,przyprawiajac .Laczymy wszystko .Na koncu dodaje pulpeciki.Doprawiam czosnkiem,koprem i smietana z 2 lyzkami maki.Posypac pokrojona natka pietruszki. Jest po prostu pyszny .Oczywiscie trzeba dolac wody .wedlug uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat