Barszcz na maslance

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślanka

    1,8 l
  • śmietana

    0,2 l
  • mąka

    4 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maślankę rozetrzeć , zagotować z kilkoma gałązkami pietruszki. Dodać zrumienioną na tłuszczu cebulę. Barszcz doprowadzić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować. Podawać z ziemniakami ugotowanymi w całości

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 11.06.2011 23:59
Ciekawy przepis.
IlonaAlbertos 11.06.2011 23:59
Ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat