Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
burak
1,5 kg -
czosnek
4 ząbki -
chleb razowy
2 kromki -
majeranek
do smaku -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
cukier
do smaku -
uszka
-
mąka
2 szklanki -
sól
do smaku -
Farsz:
-
cebula
1 sztuka -
olej
1 łyżka -
Bułka tarta klasyczna Prymat
4 łyżki -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
woda letnia
1/2 szklanki -
grzyby suszone
20 dkg
Sposób przygotowania
Grzyby namoczyć na noc. Później ugotować, zmielić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić, dodać razem z bułką tartą do grzybów. Doprawić i wymieszać. Z mąki, soli i wody zagnieść ciasto. Rozwałkować, powycinać krążki. Na każdym nałożyć trochę nadzienia zlepić, gotować kilka minut. Uszka dodajemy do barszczu i podajemy gorące.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się