Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony po Łemkowsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1/2 szt
buraki 4 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
jajko
ziemniaki 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
śmietana 30%
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony po Łemkowsku

Gotujemy rosół. Do zimnej wody wkładamy kawałek kurczaka , liść laurowy , kulki pieprzu i opalona nad ogniem cebulę .Cebula ma być czarna. Gotujemy na małym ogniu ok 40 min.
Następnie solimy do smaku nasz rosołek i przelewamy przez sito.
Ziemniaki , buraki, włoszczyznę obieramy. Marchew, pietruszkę , buraki ścieramy na tarce duże oczka. Ziemniaki kroimy w małą kostkę . Do rosołu wkładamy ziemniaki i gotujemy pomalutku z 10 min. Po tym czasie wkładamy starta włoszczyznę i gotujemy na małym ogniu , pilnując żeby barszcz nie gotował się mocno . Doprawiamy , przyprawa uniwersalna , pieprzem , maga , octem , cukrem do smaku.
Na koniec zaciągamy śmietaną 30 procent .
Podajemy z jajkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 25.10.2014 16:24
Smaczny barszczyk.
monikalangier 25.10.2014 11:42
uwielbiam barszcz :)
Magula 25.10.2014 11:15
pyszny barszczyk
Aleksandra/Olcia 25.10.2014 09:47
uwielbiam barszcz.....każdy
Renata9 25.10.2014 08:34
smaczniutki ten Twój barszczyk, aż ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak