Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Barszcz czerwony dietetyczny

5.0
(9)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe
1 kilogram
włoszczyzna
1 pęczek
cebula biała
1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
cukier
1 łyżeczka
sok z cytryny
z 1/2 sztuki
mąka
1 łyżka
mleko
1 szklanka
koperek
do posypania
jajko ugotowane na twardo
3 sztuki
woda
1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony dietetyczny

Sposób przygotowania:

Buraki dokładnie umyć, zetrzeć na tarce, zalać 1,5 litra gorącej wody i odstawić na kilka godzin. Z włoszczyzny ugotować wywar, przecedzić i połączyć z przecedzonym naparem buraczanym. Przyprawić do smaku, solą i cukrem. Podprawić mlekiem rozrobionym z mąką i zagotować. Następnie zaprawić sokiem z cytryny, posypać koperkiem, zamieszać - nie gotować. Podać z gotowanymi jajami na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak