Barszcz czerwony.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

  • buraki

  • ocet

  • cukier

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • pieprz

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować wywar na żeberkach. Gdy odszumujemy dać obrane i pokrojone na ćwiartki buraki. Dodać kucharka. Gdy buraki i mięso będą miękkie przyprawić octem, cukrem i pieprzem do smaku. Podawać z kułdunami lub uszkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 18.06.2012 23:09
oj chodzi za mną taki barszczyk
Miki 05.06.2012 11:34
super
romanrafal 29.02.2012 14:57
smaczny
Ada-Gaba 05.02.2012 09:43
bardzo to lubię
Izabela/bella81 01.12.2011 09:37
czasem dodam marchewkę, ale najważniejsze warzywa to buraki:)
Henryka2 28.11.2011 22:20
Gotujesz bez warzyw?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat