Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz błyskawiczny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 5 szt
biała kiełbasa 300 g
majeranek 2 łyżki
ocet 2 łyżeczki
sól do smaku
cukier 1 łyżka
pieprz do smaku
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz błyskawiczny

Buraki obrac i pokroić w słupki, skropić je octem i cukrem, wymieszac i odstawić. W wodzie ugotować białą kiełbasę z majerankiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Kiełbasę wyjąć i wrzucić buraki. Gotować je do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margaretkaw 19.08.2013 21:43
Chyba wypróbuję w tym tygodniu :)
Henryka2 13.04.2013 21:17
To nie barszcz a jakaś buraczanka bez warzyw.
SmacznaPyza 09.04.2013 18:44
same buraki z czerwoną wodą widzę - kiełbasy brak, przypraw np. majeranku także....
Rafał3 09.04.2013 18:14
uwielbiam takie dania
Boska_Agatka 09.04.2013 18:08
mniam mniam ale zrobiliście mi smaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak