Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 5 szt
śmietana 12% 3 łyżki
zakwas 0,5 litra
majeranek szczypta
Kucharek przyprawa do potraw szczypta
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały

Żeberka zalać wodą i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Następnie je wyjąc i oddzielić od kości. Do wywaru dodać liść laurowy, kucharek i majeranek oraz zakwas i pogotować jeszcze chwilę. Z mąki i śmietany zrobić zaprawkę zabielić zupę. Na koniec na miskę kroimy jajko i dodajemy ugotowane mięso i zalewamy barszczem. Można na koniec dodać trochę chrzanu jeżeli ktoś woli bardziej ostre.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 14.01.2013 08:45
pycha
Lemon 27.11.2012 21:07
pycha
Sylwia26 27.11.2012 19:39
mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak